Zo leer je omgaan met werkdruk

Iedereen kent het wel: de werkzaamheden komen op je af en voordat je het weet ben je uren bezig om alles af te krijgen. Op de werkvloer krijgen veel collega’s te maken met een hoge werkdruk, wat weer kan leiden tot een lagere motivatie. Ook ziekteverzuim komt hierdoor sneller voor. Jouw gezondheid kan snel achteruitgaan als je niet om leert gaan met deze druk. Het is daarom belangrijk dat je een aantal zaken voor jezelf op een rijtje zet, zodat je kunt werken aan een verbeterde weerstand en de werkzaamheden weer aan kunt. Lees hier wat je kunt doen.

De werkzaamheden goed inplannen

Leren omgaan met werkdruk is niet eenvoudig. Je moet bijvoorbeeld goed leren plannen, waarbij je de werkzaamheden met de hoogste prioriteit voorrang geeft. Een goede organisatie van de taken zorgt ervoor dat je meer overzicht hebt in wat er gedaan moet worden en waardoor je ook beter kunt bepalen wat je als eerste aanpakt. Naarmate je langer bezig bent met plannen, merk je dat de werkdruk automatisch vermindert en je de taken op een betere manier afrondt. Zo merk je al snel dat je het in het verleden verkeerd aangepakt hebt.

De juiste voedingsstoffen innemen

Daarbij is het verstandig om niet te veel voedingsstoffen in te nemen die een negatief effect hebben op jouw gezondheid. Je bent al snel geneigd om naar cafeïne te grijpen of suikers te nemen. In plaats daarvan kun je bij het omgaan met werkdruk beter voor voedingsstoffen kiezen die gezonder zijn, maar wel hetzelfde effect geven. Alle oppeppende middelen geven jou voor een aantal minuten de boost die je nodig hebt, maar geven tegelijkertijd eerder op de dag een vermoeid gevoel. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde werkzaamheden voor je uit schuift en dus later met een nog hogere werkdruk zit.

Stoppen met drugs voor betere prestaties

Wat je vooral niet moet doen als je om wil gaan met werkdruk is drugs gebruiken. Medicatie en andere drugs zullen jou op den duur niet veel goeds geven. Als je merkt dat je hier vaak naar grijpt, is het verstandig om direct hulp te zoeken. Stoppen met drugs is niet eenvoudig, maar verschillende instanties kunnen jou helpen met het juiste traject. Nadat je de drugs uit jouw leven geweerd hebt zal je merken dat de werkdruk lager is en je meer gedaan krijgt gedurende de dag.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie