Wat heb je nodig als aanstaande hond eigenaar?

Bent u van plan voor het eerst een puppy te nemen? Wilt u zo goed mogelijk voorbereid zijn op de komst van uw nieuwe familielid. Lees dan vooral verder, in deze blog kunt u veel te weten komen over wat wel en wat je nog niet hoeft worden aangeschaft. 

Het ophalen van de pup

Allereerst is het ophalen van de pup een belangrijke gebeurtenis. Waarschijnlijk heeft u een pup uit het nest toegewezen gekregen of u heeft in een al eerder bezoek al een pup uitgekozen. De puppy's worden vaak opgehaald als ze tussen de 8 en 10 weken oud zijn. Dan hebben ze lang genoeg bij de moeder kunnen groeien en kunnen spelen met hun broertjes en zusjes. Het is bij het ophalen van je pup belangrijk om een halsbandje, riempje, een handdoek of dekentje, een knuffel of lapje. Zo blijft de pup goed warm en heeft het een lekker plekje waar hij of zij zich veilig kan voelen. Verder is het handig om een keukenrol mee te nemen, voor het geval van een ongelukje in de auto onderweg. 

Wat u in huis moet halen voor de pup 

Zoals hiervoor al werd genoemd is het handig om een klein halsbandje aan te schaffen. In het geval de fokker de pup nog geen bandje heeft gegeven. Als de pup uitgelaten moet worden kan de riem worden bevestigd aan de leiband. Bedenk dat uw pup snel gaat groeien, wat betekent dat de pup snel een grotere halsband nodig heeft. Maar u kunt als de tijd daar is met de pup naar de dierenwinkel om een grotere halsband in de goede maat te vinden. Verder is het fijn om aan het begin een vaste riem aan te schaffen die niet te zwaar is. Ze kunnen aan het begin nog heel klein zijn en dan is een zware riem niet ideaal. Ook wordt er veel aangeraden om een harnas te kopen voor de pup. Veel pups trekken aan het begin veel aan de lijn. Met een halsband om komt er zo veel kracht op de nek van de pup. Met een harnas worden deze krachten beter verdeeld over de hele romp van de pup. Zo kunt u ook vergelijken wat u en uw pup fijn vinden en wat werkt voor jullie. Iedere hond is natuurlijk anders. Zorg verder dat de pup een eigen plek in huis heeft, een bench. Een pup slaapt de eerste weken heel erg veel uur per dag. Het is daarom belangrijk om een plek te creëren die alleen van de pup is. Waar hij of zij tot rust kan komen en kan slapen. Verder vinden pups knuffels en speeltjes heel erg leuk om zich mee te vermaken. Als laatst kunt u ook alvast het voer, de trainsnoepjes en de voer- en drinkbak aanschaffen voor de pup. Er is heel veel keuze uit puppyvoer, zorg vooral dat het goed aangeschreven voer is met veel groei- en bouwstoffen voor de pup. Zo kan de pup goed groeien in de eerste weken bij u thuis.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie